Lichaamsgerichte Therapie

Een psychofysische methode om bewuster te worden van je lichaam-geest connectie. 

Contact is het sleutelwoord want regulatie van jezelf ontstaat vanuit co-regulatie binnen de cliënt-therapeut relatie. 

Deze sessies omvatten verscheidene methoden die simultaan of afzonderlijk worden toegepast, afhankelijk van wat er nodig en wenselijk is:  

lichamelijk gewaar-zijn, aandachtvolle aanrakingen, manuele technieken, massage, fascia (bindweefsel) manipulatie, specifieke bewegingsmethoden, bewuste ademhaling en gerichte dialoog. 

 

Het is een heel fysieke setting maar gelijktijdig een beroering van je psyche want al je fysiologische processen, je gedachten, emoties en gedrag zijn met elkaar verbonden. We volgen het proces zoals het zich in het moment aandient,  dat kan gepaard gaan met de verwerking van moeilijke levensthema's maar ook een verkenning van bewuste beweging, exploratie en ontdekking.

 

We geven ruimte aan wat moeilijk is , we reguleren de ontlading van vastzittende psychosomatische energie vanuit contact en ondersteuning met hulpbronnen. Tegelijk ervaar je facetten die aangenaam, plezierig, genotsvol en krachtig zijn. Je innerlijk landschap omvat een rijkdom die we kunnen herontdekken. 

De flow-motion  reguleert je zenuw- en hormonaal stelsel en herstelt de fluïditeit van je fascia (bindweefsel) hetgeen een effect heeft op je emoties, mentale functies en gedragsbeweging. Je ervaart gaandeweg om aandachtiger aanwezig te zijn in jezelf en je lichaam te vertrouwen als een betrouwbare bron van informatie. Dit resulteert in een uitdeining van je lichaam-geest, contact met je unieke kwaliteiten  en bevredigende relaties.

Prijs

  • 80 euro (90 min tot 2u)
    Indien het een eenmalige sessie is of als je nu en dan een losse sessie doet.

  • 65 euro (90 min tot 2u)
    Indien het een langduriger traject is, meestel is dat een combi met integratieve- en/of traumatherapie.

Mijn praktijk komt niet in aanmerking voor terugbetalingen via de mutualiteit. Indien de prijssetting voor meerdere sessies moeilijk blijkt omwille van specifieke economische situatie dan kan je mij daarover aanspreken. 

Boekingprocedure

Vermeld bij contact dat je Lichaamsgerichte therapie wenst. Dat kan een eenmalige sessie zijn, af en toe eens een sessie (naar behoefte) of het kan een langduriger traject zijn.

Ik bied ook Integratieve Therapie of Traumatherapie